Υλικά
- 1 φύλλο χωριάτικο
- 2 κομμάτια μανούρι πάχους μισό εκατοστό περίπου
- 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
- 100ml ελαιόλαδο
- μαρμελάδα τομάτα Deliroom
Εκτέλεση
- Απλώνετε το χωριάτικο φύλλο πάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας.
- Τοποθετείτε μέσα το πρώτο κομμάτι του τυριού με κάποια απόσταση 1-2 εκ. από τις γωνίες, για να μπορείτε να το διπλώσετε.
- Κόβετε το φύλλο παράλληλα με απόσταση πάλι 1-2 εκ. απ την πλάγια πλευρά σε σχέση με την πλευρά που θα το τυλίξετε.
- Με πινέλο κουζίνας αλείφετε το φύλλο με ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει με άλλη πλευρά του φύλλου, καθώς θα το τυλίγετε.
- Γυρνάτε το κομμάτι του τυριού προσεκτικά, τυλίγοντας το φύλλο ώστε να περάσει διπλό γύρω του.
- Κόβετε με το μαχαίρι το φύλλο ώστε να απελευθερώσετε το τυλιγμένο κομμάτι.
- Κάνετε πακετάκι στις γωνίες διπλώνοντας τες προς τα μέσα, χρησιμοποιώντας πάντα το πινέλο με το ασπράδι για να κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους, όπου χρειάζεστε.
- Τυλίγετε το κάθε “πακετάκι” σε μεμβράνη κουζίνας και τα βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προσθέτετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, (χωρίς να αρχίσει να βγάζει καπνό όμως) και προσθέτετε τα πακετάκια όπως είναι απ’ τη κατάψυξη.
- Τα γυρνάτε ανά 30” με σπάτουλα ή λαβίδα απ’ την άλλη πλευρά και εφόσον χρειάζεστε, στο τέλος και για λίγα δευτερόλεπτα στις πλάγιες πλευρές για να πάρουν χρώμα.
- Δεν θα χρειαστούν πάνω από 3’ για να ροδίσουν παντού και το φύλλο να πάρει ένα βαθύ μελί χρώμα.
Αφήνετε τα πακετάκια με το μανούρι τυλιγμένο στο φύλλο πάνω στο πιάτο που θα τα σερβίρετε και περιχύνετε από πάνω μαρμελάδα τομάτα Deliroom.
Είστε έτοιμοι να σερβίρετε!