Υλικά

  • 800g μοσχαρίσιο συκώτι
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού
  • αλεύρι
  • βούτυρο
  • τσάτνεϋ κρεμμύδι Deliroom

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το συκώτι λωρίδες και το βάζετε μαζί με το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι,  την μια κουταλιά ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε μπολ.
  2. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε και αφήνετε σε δροσερό μέρος να μαριναριστεί για μισή ώρα.
  3. Βγάζετε το συκώτι από τη μαρινάδα και το αλευρώνετε ελαφρά.
  4. Ζεσταίνετε σε μεγάλο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο βούτυρο και τηγανίζετε το συκώτι, και από τις 2 πλευρές, για 5 – 7 λεπτά.
  5. Προσθέτετε το τσάτνεϋ κρεμμυδιού, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1 – 2 λεπτά ακόμη.
  6. Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Ταιριάζει πολύ με ρύζι ή πουρέ πατάτας.