Υλικά
- 800g μοσχαρίσιο συκώτι
- 1 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
- αλεύρι
- βούτυρο
- τσάτνεϋ κρεμμύδι Deliroom
Εκτέλεση
- Κόβετε το συκώτι λωρίδες και το βάζετε μαζί με το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την μια κουταλιά ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε μπολ.
- Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε και αφήνετε σε δροσερό μέρος να μαριναριστεί για μισή ώρα.
- Βγάζετε το συκώτι από τη μαρινάδα και το αλευρώνετε ελαφρά.
- Ζεσταίνετε σε μεγάλο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο βούτυρο και τηγανίζετε το συκώτι, και από τις 2 πλευρές, για 5 – 7 λεπτά.
- Προσθέτετε το τσάτνεϋ κρεμμυδιού, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1 – 2 λεπτά ακόμη.
- Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Ταιριάζει πολύ με ρύζι ή πουρέ πατάτας.