Τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά   tarta-marmelada-430x575

Για τη ζύμη

  • 210γρ. αλεύρι μαλακό
  • 120γρ. ζάχαρη άχνη
  • 185γρ. βούτυρο 82%
  • 50γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 αβγά για τη ζύμη + 1 επιπλέον για το άλειμμα
  • ½ λοβό βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι

Μαρμελάδα Βερίκοκο Deliroom

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τη ζύμη: Με ένα κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και ξύνετε τα σποράκια της μισής. Τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Βάζετε στο μίξερ το φτερό και χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια μια ωραία και εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες, πριν τη χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα σας διευκολύνει στο άνοιγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κρατάτε λίγη από τη ζύμη στην άκρη, κάνετε την υπόλοιπη ξανά μπάλα και την ανοίγετε με τον πλάστη πάνω σε επιφάνεια εργασίας σε πάχος περίπου 2χιλ. “Ντύνετε” με αυτήν τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας διαμέτρου 25εκ. και την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει. Προψήνετε τη ζύμη σας στο φούρνο για 10 λεπτά.

Ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180ºC. Αδειάζετε την μαρμελάδα Deliroom στην μισοψημένη βάση.

Με τη ζύμη που κρατήσατε πλάθετε 10-12 κορδόνια, τα τοποθετείτε οριζόντια και κάθετα πάνω από την μαρμελάδα και στερεώνετε τις άκρες τους στην προψημένη βάση. Έπειτα, τα αλείφετε με αβγό. Ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι η τάρτα σας να ροδίσει. Σερβίρεται χλιαρή ή κρύα.

Comments are closed