Σολομός με sweet chili sauce

Υλικά  sweet-chili-salmon

  • 1 κιλό σολομός, κομμένος σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας sweet chili sauce Deliroom
  • 1 + 1/2 κουτ. γλυκού χυμό λάιμ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • 1/2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιαντρο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε καλά τη γλυκιά σάλτσα τσίλι με το χυμό λάιμ, το σουσάμι και το κόλιαντρο και αφήστε στην άκρη.

Αλατοπιπερώστε το σολομό. Ζεστάνετε ένα τηγάνι με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το σολομό στον τηγάνι να τσιγαριστεί κι από τις δύο πλευρές και αφήστε μέχρι να ψηθεί. Μεταφέρετε το σολομό πάνω σε μια πιατέλα, προσθέστε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι Deliroom πάνω από το σολομό και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες.

Comments are closed