Κρουασάν με μαρμελάδα μήλο

easy-apple-pie-croissants3Υλικά
Ζύμη
500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50g βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
150g γάλα χλιαρό
100g ζάχαρη
2 αυγά

Γέμιση
μαρμελάδα μήλο Deliroom

Επικάλυψη
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα

Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι,το βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,ρίχνουμε στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά. Δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή. Τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο περίπου 1 μίση με 2 ώρες. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα τα του μεγέθους των κρουασάν, κάνουμε ένα στρόγγυλο φύλλο πάχους 2 χιλ. και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα. Αλείφουμε με μαρμελάδα Deliroom και τα κάνουμε ρόλο από την μεγάλη πλευρά προς την μύτη και γυρνάμε τις άκρες καμπυλωτά. Τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό απαλά με το πινέλο,τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αν θέλουμε σερβίροντας πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

Comments are closed